بنفوتیامین چیست ؟ فواید و عوارض بنفوتیامین

بنفوتیامین چیست

بنفوتیامین نوع محلول در چربی تیامین یا ویتامین ب1/ B1 است. افزایش حلالیت لیپیدی بنفوتیامین به آن اجازه می دهد تا راحت تر به سلول های عصبی نفوذ کند.

بنفوتیامین چیست ؟ برای پاسخ این سوال با ما همراه باشید.
بنفوتیامین یک مشتق محلول در چربی از تیامین است. افزایش حلالیت لیپیدی بنفوتیامین به آن اجازه می دهد تا راحت تر به سلول های عصبی نفوذ کند. پس از مصرف خوراکی، بنفوتیامین در مقایسه با دوز معادل تیامین محلول در آب، فراهمی زیستی بیشتری را نشان می دهد. بنابراین، بنفوتیامین ممکن است گزینه بهتری برای درمان کمبود تیامین نسبت به همتای محلول در آب باشد.

تیامین چیست؟

تیامین، که به عنوان ویتامین B1 هم شناخته می شود، نقش حیاتی در متابولیسم انرژی و تخریب قندها و اسکلت های کربن ایفا می کند. همچنین در ارتباطات عصبی و فعال سازی سیستم ایمنی نقش دارد. ارتباط تیامین با این عملکردهای حیاتی آن را به یک ماده مغذی غذایی مهم تبدیل می کند. کاهش مصرف تیامین منجر به اختلال در متابولیسم انرژی، افزایش استرس اکسیداتیو سلولی و عوارض جانبی عصبی می شود.

بنفوتیامین چیست

مکانیسم اثر بنفوتیامین چیست؟

بنفوتیامین با تعدیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) عمل می کند. همچنین می تواند از طریق مسیرهای غیر وابسته به AGE عمل کند.

محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته، پروتئین ها یا لیپیدهای اصلاح شده ای هستند که با قرار گرفتن در معرض قندهایی مانند آلدوز به صورت غیر آنزیمی گلیکوزه می شوند. AGE ها ممکن است گونه های اکسیژن فعال تولید کنند، به گیرنده های خاصی متصل شوند و ساختارهای پیوند متقابل را تشکیل دهند.

AGE ها در عروق دیابتی وجود دارند و در پیشرفت آترواسکلروز نقش دارند. بنفوتیامین سنتز AGE ها را مهار می کند و در نتیجه استرس متابولیک را کاهش می دهد. بنابراین بنفوتیامین به عوارض عروقی مرتبط با دیابت کمک می کند.

کپسول بنفوتیامین150MG برونسون 60 عددی

۳۳۰,۰۰۰ تومان

کپسول بنفوتیامین150MG برونسون مکملی حاوی بنفوتیامین یا همان فرم محلول در چربی ویتامین ب1 است.برخی مطالعات نشان داده اند که میزان جذب بنفوتیامین به دلیل ماهیت چربی دوست بودن، تا پنج برابر بیشتر از فرم های محلول در آب است.ویتامین ب 1 از ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن است که عملکردهای مختلفی مثل نقش در متابولیسم مواد مغذی بویژه کربوهیدرات ها، بهبود عملکرد سیستم عصبی، کاهش استرس اکسیداتیو و … دارد.

فقط 1 عدد در انبار موجود است

فواید بنفوتیامین برای سلامتی چیست؟

1- نوروپاتی دیابتی

به نظر می رسد درمان با بنفوتیامین یک استراتژی بالقوه برای جلوگیری از نفروپاتی دیابتی، یک عارضه شدید دیابت، همراه با خطر بالای بیماری قلبی و مرگ و میر باشد. غلظت بالای گلوکز منجر به تجمع تریوسفسفات می شود. این منجر به اختلال عملکرد بیوشیمیایی و در نهایت ایجاد نفروپاتی دیابتی می شود.

مطالعات پیش بالینی بر روی موش‌ها نشان داد که بنفوتیامین از تجمع تریوسفسفات‌ها در دیابت جلوگیری می‌کند و در نتیجه از ایجاد نفروپاتی جلوگیری می‌کند.

2-بهبود شناختی در بیماری آلزایمر

محققین در مطالعات پیش بالینی دریافتند که بنفوتیامین اثرات مفیدی بر اختلالات شناختی در بیماری آلزایمر دارد. همچنین بنفوتیامین رسوب آمیلوئید را در مدل های حیوانی مبتلا به بیماری آلزایمر کاهش می دهد. اما این اثرات در انسان ثابت نشده است. یک کارآزمایی بالینی فاز دوم در حال حاضر در حال ارزیابی این است که آیا بنفوتیامین می تواند زوال شناختی را در بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف متوقف کند یا خیر.

3-غلبه بر وابستگی به الکل

مصرف مزمن الکل با کمبود شدید مواد مغذی و ویتامین های حیاتی همراه است. کمبود تیامین مرتبط با الکل با سندرم های عصبی به دلیل از دست دادن تدریجی ماده سفید مرکزی و محیطی مشخص می شود. اگرچه جایگزینی تیامین برای بیماران مبتلا به آسیب سیستم عصبی مرکزی ناشی از الکل مهم است، اما بنفوتیامین در عبور از سیستم عصبی مرکزی از محیطی موثر نبوده است.

4- فواید بنفوتیامین برای سیگاری ها

سیگار منجر به اختلال عملکرد اندوتلیال می شود که یک رویداد اولیه در بیماری های قلبی عروقی است. این با استرس اکسیداتیو و التهاب تشدید می شود. در یک مطالعه پیش بالینی بر روی موش‌ها، بنفوتیامین از اختلال عملکرد عروقی ناشی از نیکوتین جلوگیری می‌کند. یک کارآزمایی انجام شده بر روی داوطلبان سالم نشان داده که درمان کوتاه مدت با بنفوتیامین می تواند تا حدی عملکرد ماکرو عروقی را در افراد سیگاری سالم بازیابی کند.

5-محافظت از کلیه ها

داده‌های حاصل از مطالعات روی موش‌ها نشان می‌دهد که بنفوتیامین در دیالیز صفاقی و اورمی اثر محافظتی به غشای صفاقی و کلیه باقی‌مانده می‌دهد. بر اساس مطالعه ای که در مجله انجمن نفرولوژی آمریکا منتشر شده، افزودن بنفوتیامین به رژیم غذایی منجر به افزایش فعالیت ترانسکتولاز و کاهش بیان محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته و گیرنده آنها می شود.

6-خاصیت ضد تومور بنفوتیامین

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که بنفوتیامین ممکن است با مکانیسمی به نام مرگ سلولی پاراپتوز، لوسمی را متوقف کند. پاراپتوز نوعی مرگ برنامه ریزی شده سلولی است که با تشکیل واکوئل سیتوپلاسمی همراه است. یک مطالعه کشت سلولی توسط محققان دانشگاه کانازاوا در ژاپن نشان داد که بنفوتیامین یک عامل امیدوارکننده برای بیماران لوسمی میلوئید حاد است که واجد شرایط شیمی درمانی استاندارد نیستند. آنها همچنین مشاهده کردند که بنفوتیامین فعالیت هم افزایی با سیتارابین، یک عامل شیمی درمانی، برای از بین بردن سلول های لوسمی میلوئیدی نشان داد.

7- خاصیت آنتی اکسیدانی

بنفوتیامین همچنین یک آنتی اکسیدان قوی با خواص ضد التهابی است که از طریق مهار سنتز پروستاگلاندین و لوکوترین تولید می شود.

عوارض جانبی بنفوتیامین

بنفوتیامین به خوبی تحمل می شود و هیچ گزارشی از عوارض جانبی جدی در اکثر مطالعات انسانی وجود ندارد. با این حال، آزمایشات بالینی برای تعیین اثربخشی در انسان و تعیین عوارض جانبی طولانی مدت مورد نیاز است.

منبع بنفوتیامین چیست

داروخانه شبانه روزی اینترنتی امید