اینوزیتول چیست ؟ عوارض، فواید و نحوه مصرف اینوزیتول

اینوزیتول چیست

اینوزیتول را معمولا به عنوان ویتامین B8 می‌شناسند، اما اینوزیتول ویتامین نیست، بلکه نوعی قند با چندین عملکرد مهم است: بر عملکرد انسولین، سلامت روان و دیابت موثر است.

اینوزیتول چیست ؟ در این مقاله به معرفی مکمل اینوزیتول، فواید و عوارض آن و دوز و نحوه مصرفش می پردازیم.
اینوزیتول، گاهی اوقات به عنوان ویتامین B8 شناخته می شود، به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه ها، لوبیاها، غلات و آجیل وجود دارد.
بدن شما هم می تواند اینوزیتول را از کربوهیدرات‌هایی که می خورید تولید کند.
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که اینوزیتول اضافی در قالب مکمل ها برای سلامتی فواید زیادی دارد.
این مقاله نگاهی دقیق به فواید، دوزهای توصیه شده و عوارض جانبی احتمالی مکمل اینوزیتول دارد.

اینوزیتول چیست

اینوزیتول را معمولا به عنوان ویتامین B8 می‌شناسند، اما اینوزیتول به هیچ وجه یک ویتامین نیست، بلکه نوعی قند با چندین عملکرد مهم است.
اینوزیتول به عنوان یکی از اجزای اصلی غشای سلولی نقش ساختاری در بدن شما ایفا می کند.
همچنین بر عملکرد انسولین، هورمونی که برای کنترل قند خون ضروری است، تأثیر می گذارد. علاوه بر این، بر پیام رسان های شیمیایی مغز شما مانند سروتونین و دوپامین تأثیر می گذارد.
یک رژیم غذایی معمولی حاوی حدود 1 گرم اینوزیتول در روز است. منابع غنی شامل غلات، لوبیا، آجیل و میوه ها و سبزیجات تازه است.
با این حال، دوزهای مکمل اینوزیتول اغلب بالاتر است. محققان معتقدند دوزهای بالاتر این مکمل، تا ۱۸ گرم در روز برای سلامتی مفید است و عوارض جانبی چندانی ندارد.

خلاصه

اینوزیتول نوعی قند است که به ایجاد ساختار سلول های شما کمک می کند. همچنین بر هورمون انسولین و عملکرد پیام رسان های شیمیایی در مغز شما تأثیر می گذارد.

کپسول اوا پلاس یوروویتال 60 عدد

۳۸۲,۵۳۶ تومان

کپسول اوا پلاس یوروویتال، دربردارنده ی میو اینوزیتول و دو ماده‌ی دیگر است که در محافظت از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو، بهبود عملکرد تخمدان و کیفیت تخمک، افزایش قدرت باروری و بهبود علائم سندرم پلی کیستیک تخمدان کاربرد دارد و ویژه‌ی بانوان در سنین باروری می‌باشد.یکی از هدف‌هایی که بیشتر بانوان در سنین باروری…

فقط 1 عدد در انبار موجود است

فواید مکمل اینوزیتول برای سلامت روان

اینوزیتول ممکن است به تعادل مواد شیمیایی مهم در مغز شما کمک کند، از جمله بر موادی که بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارند، مانند سروتونین و دوپامین.
جالب اینجاست که محققان دریافته اند که برخی از افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب و اختلالات اجباری سطوح پایین تری از اینوزیتول در مغز خود دارند.
اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، مطالعات متعدد نشان می دهد که اینوزیتول پتانسیل این را دارد که یک درمان جایگزین برای شرایط سلامت روان باشد. همچنین به نظر می رسد که عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای سنتی دارد.

اختلال هراس (پنیک)

در حالی که تحقیقات هنوز محدود است، مکمل های اینوزیتول ممکن است برای درمان اختلال پانیک، یک شکل شدید اضطراب مفید باشد.

افراد مبتلا به اختلال پانیک حملات پانیک مکرر را تجربه می کنند که احساس ناگهانی ترس شدید است. علائم عبارتند از ضربان قلب سریع، تنگی نفس، سرگیجه، تعریق و احساس گزگز یا بی حسی در دست ها.

در یک مطالعه، 20 فرد مبتلا به اختلال هراس هر روز به مدت 1 ماه یک مکمل 18 گرمی اینوزیتول یا یک داروی رایج اضطراب مصرف کردند. کسانی که اینوزیتول مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که از داروهای اضطراب استفاده می‌کنند، در هفته حملات هراس کمتری داشتند.
به طور مشابه، در یک مطالعه ۴ هفته ای، افراد با مصرف ۱۲ گرم اینوزیتول در روز، حملات پانیک کمتر و شدیدتری را تجربه کردند.

افسردگی

اینوزیتول ممکن است علائم افسردگی را بهبود بخشد، اما تحقیقات نتایج متفاوتی داشته است.

به عنوان مثال، یک مطالعه اولیه نشان داد که مصرف ۱۲ گرم مکمل اینوزیتول هر روز به مدت ۴ هفته علائم را در افراد مبتلا به افسردگی بهبود می بخشد.

در مقابل، مطالعات بعدی نتوانست هیچ مزیت قابل توجهی را نشان دهد.

به طور کلی، هنوز شواهد کافی وجود ندارد که بگوییم آیا اینوزیتول تأثیر واقعی بر افسردگی دارد یا خیر.

اختلال دوقطبی

مانند سایر شرایط سلامت روان، تحقیقات در مورد اثرات اینوزیتول و اختلال دوقطبی محدود است. با این حال، نتایج مطالعات اولیه امیدوارکننده به نظر می رسد

به عنوان مثال، یک مطالعه کوچک در کودکان مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی، هنگامی که ترکیبی از ۳ گرم اسیدهای چرب امگا ۳ و حداکثر ۲ گرم اینوزیتول روزانه به مدت ۱۲ هفته مصرف شد، علائم شیدایی و افسردگی را کاهش داد.

علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهند که مصرف روزانه ۳ تا 6 گرم اینوزیتول ممکن است به کاهش علائم پسوریازیس ناشی از لیتیوم، یک داروی رایج که برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می‌شود، کمک کند.

خلاصه

اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اینوزیتول پتانسیل را به عنوان یک گزینه درمانی جایگزین برای شرایط سلامت روان، از جمله اختلال هراس، افسردگی و اختلال دوقطبی نشان می دهد.

ممکن است علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را بهبود بخشد

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) وضعیتی است که باعث عدم تعادل هورمونی در زنان می شود که ممکن است منجر به پریودهای نامنظم و ناباروری شود. افزایش وزن، قند خون بالا و سطوح نامطلوب کلسترول و تری گلیسیرید نیز از دیگر عوامل خطرزای سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند .

مکمل های اینوزیتول ممکن است علائم PCOS را بهبود بخشد، به ویژه هنگامی که با اسید فولیک ترکیب شود.

به عنوان مثال، مطالعات بالینی نشان می دهد که دوزهای روزانه اینوزیتول و اسید فولیک ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید در خون کمک کند. آنها همچنین ممکن است عملکرد انسولین را بهبود بخشند و فشار خون را در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کاهش دهند.

علاوه بر این، تحقیقات اولیه نشان داد که ترکیب اینوزیتول و اسید فولیک ممکن است باعث افزایش تخمک گذاری در زنان مبتلا به مشکلات باروری ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک شود.

در یک مطالعه، ۴ گرم اینوزیتول و ۴۰۰میکروگرم اسید فولیک روزانه به مدت 3 ماه، باعث تخمک گذاری در ۶۲درصد از زنان تحت درمان شد.

خلاصه

اینوزیتول ممکن است با کاهش سطح تری گلیسیرید خون، بهبود عملکرد انسولین، کاهش فشار خون و افزایش تخمک گذاری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کمک کند.

ممکن است به کنترل عوامل خطرزای سندرم متابولیک کمک کند

مطالعات بالینی نشان می دهد که مکمل های اینوزیتول ممکن است برای مبتلایان به سندرم متابولیک مفید باشد.

سندرم متابولیک مجموعه‌ای از شرایط است که خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.

به طور خاص، پنج بیماری با سندرم متابولیک مرتبط است:

  • چربی اضافی در ناحیه معده
  • سطوح بالای تری گلیسیرید در خون
  • سطوح پایین کلسترول HDL “خوب”.
  • فشار خون بالا
  • قند خون بالا

در یک مطالعه بالینی یک ساله روی 80 زن مبتلا به سندرم متابولیک، 2 گرم اینوزیتول که دو بار در روز مصرف می‌شد، سطح تری گلیسیرید خون را به طور متوسط ​​34 درصد و کلسترول کل را تا 22 درصد کاهش داد. بهبود در فشار خون و قند خون نیز مشاهده شد.

به طور شگفت انگیزی، ۲۰٪ از زنانی که مکمل های اینوزیتول مصرف می کردند، تا پایان مطالعه دیگر معیارهای سندرم متابولیک را نداشتند.

خلاصه

اینوزیتول ممکن است با کمک به کاهش سطح تری گلیسیرید خون، فشار خون و قند خون به کنترل عوامل خطر متابولیک کمک کند. همچنین ممکن است سطح کلسترول را بهبود بخشد.

ممکن است از دیابت در دوران بارداری جلوگیری کند

برخی از زنان در دوران بارداری قند خون بالا را تجربه می کنند. این وضعیت دیابت حاملگی (GDM) نامیده می شود و هر ساله تا ۱۰ درصد از بارداری ها را دچار دشواری و پیچیدگی می‌کند.

در مطالعات حیوانی، اینوزیتول به طور مستقیم با عملکرد انسولین، هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می کند، مرتبط بوده است.

فقط تعداد محدودی از مطالعات در مورد مکمل و GDM در انسان موجود است. با این حال، برخی پیشنهاد می کنند که ترکیبی از ۴ گرم میو اینوزیتول و ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک ممکن است در پیشگیری از GDM مفید باشد که در طول بارداری روزانه مصرف شود.

با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، زیرا مطالعات دیگر اثرات مشابهی را نشان نداده اند.

خلاصه

زمانی که اینوزیتول همراه با اسید فولیک مصرف می شود ممکن است به جلوگیری از افزایش سطح قند خون در دوران بارداری کمک کند، اما مطالعات بیشتری برای تایید این اثر مورد نیاز است.

اینوزیتول چیست ؟ سایر فواید اینوزیتول

اینوزیتول به عنوان یک گزینه درمانی بالقوه برای بسیاری از شرایط مورد مطالعه قرار گرفته است.

علاوه بر موارد ذکر شده، تحقیقات نشان می دهد که اینوزیتول ممکن است در شرایط زیر مفید باشد:

سندرم دیسترس تنفسی: در نوزادان نارس، اینوزیتول به نظر می رسد برای درمان مشکلات تنفسی ریه های توسعه نیافته مفید باشد.
دیابت نوع ۲: یک مطالعه اولیه نشان می دهد که مصرف روزانه اینوزیتول و اسید فولیک به مدت ۶ماه ممکن است به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند .
اختلال وسواس اجباری (OCD): یک مطالعه کوچک نشان می دهد که مصرف 18 گرم اینوزیتول روزانه به مدت ۶ هفته ممکن است علائم OCD را کاهش دهد.

خلاصه اینوزیتول چیست

اینوزیتول یک گزینه درمانی بالقوه برای نوزادان نارس مبتلا به سندرم دیسترس تنفسی است. همچنین ممکن است به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند و ممکن است علائم اختلال وسواس فکری-اجباری را کاهش دهد.

اینوزیتول چیست

عوارض جانبی و تداخل‌های دارویی اینوزیتول چیست ؟

به نظر می رسد بدن اکثر افراد مکمل‌های اینوزیتول را به خوبی تحمل می‌کند.

با این حال، عوارض جانبی خفیف با دوزهای ۱۲ گرم در روز یا بیشتر گزارش شده است. اینها عبارتند از حالت تهوع، گاز، مشکل در خواب، سردرد، سرگیجه و خستگی.

در مطالعات بدون عوارض جانبی، روزانه تا ۴ گرم اینوزیتول توسط زنان باردار مصرف شده است، اگرچه تحقیقات بیشتری در این جمعیت مورد نیاز است .

همچنین مطالعات کافی برای تعیین ایمنی مکمل ها در دوران شیردهی وجود ندارد. با این حال، به نظر می رسد شیر مادر به طور طبیعی غنی از اینوزیتول است.

علاوه بر این، مشخص نیست که آیا مکمل های اینوزیتول برای استفاده طولانی مدت بی خطر هستند یا خیر. در بیشتر مطالعات، مکمل های اینوزیتول فقط برای یک سال یا کمتر مصرف می شد.

مانند هر مکمل دیگری، قبل از مصرف اینوزیتول با پزشک خود صحبت کنید، خصوصا در دوران بارداری و شیردهی که مصرف هر دارویی باید تحت نظر پزشک شما صورت گیرد.

خلاصه

مکمل های اینوزیتول با عوارض جانبی بسیار کمی و فقط خفیف همراه است. تحقیقات بیشتری برای تعیین ایمنی آن در زنان باردار و شیرده و همچنین در استفاده طولانی مدت مورد نیاز است.

مقدار مصرف توصیه شده اینوزیتول چیست ؟

دو شکل اصلی از اینوزیتول وجود دارد که در مکمل ها استفاده می شود، یعنی میو اینوزیتول (MYO) و D-chiro-اینوزیتول (DCI).

اگرچه هیچ توافق رسمی در مورد مؤثرترین نوع و دوز وجود ندارد، به نظر می رسد موارد زیر در مطالعات تحقیقاتی در مورد اینوزیتول چیست مؤثر هستند:

برای شرایط سلامت روان: ۱۲ تا ۱۸ گرم MYO یک بار در روز به مدت ۴ تا ۶ هفته.
جهت سندرم تخمدان پلی کیستیک: ۱.۲ گرم DCI یک بار در روز، یا ۲ گرم MYO و ۲۰۰ میکروگرم اسید فولیک دو بار در روز به مدت 6 ماه
برای سندرم متابولیک: ۲ گرم MYO دو بار در روز به مدت یک سال
جهت کنترل قند خون در دیابت بارداری: ۲ گرم MYO و ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک دو بار در روز در طول بارداری
برای کنترل قند خون در دیابت نوع ۲: ۱ گرم DCI و ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک یک بار در روز به مدت ۶ ماه
در حالی که به نظر می رسد این دوزهای اینوزیتول برای شرایط خاص در کوتاه مدت مفید هستند، تحقیقات بیشتری برای تعیین ایمن و موثر بودن آنها در دوره های طولانی تر مورد نیاز است.

خلاصه
هیچ توافق رسمی برای دوزهای توصیه شده اینوزیتول وجود ندارد. دوز و نوع مکمل اینوزیتول بسته به شرایط متفاوت است.

سخن پایانی

تحقیقات نشان می دهد که اینوزیتول ممکن است به افراد مبتلا به سلامت روان و شرایط متابولیک، مانند اختلال پانیک، افسردگی، اختلال دوقطبی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، سندرم متابولیک و دیابت کمک کند.

به نظر می رسد برای اکثر افراد بی خطر است و فقط در صورت وجود عوارض جانبی خفیف در دوزهای روزانه تا ۱۸ گرم ایجاد می کند.

در حالی که رژیم شما احتمالاً حاوی مقادیر کمی اینوزیتول است، مصرف مکمل ممکن است برای برخی مفید باشد.

همیشه ابتدا در مورد استفاده از مکمل ها با پزشک خود صحبت کنید.

منبع: هلث لاین

مجله دانش سلامت داروخانه شبانه روزی اینترنتی امید: اینوزیتول چیست تهران میدان ملت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *