انواع کلسیم ، کاربرد، خواص و عوارض هرکدام از آنها

انواع کلسیم

مکمل های کلسیم به طور کلی در چهار شکل مختلف در دسترس هستند. رایج ترین آنها کربنات کلسیم و سیترات کلسیم است.

انواع کلسیم ، کاربرد، خواص و عوارض هرکدام از آنها چیست؟ هنگام خرید مکمل کلسیم شاید شما هم با این سوال مواجه شده باشید. در این مطلب به پاسخ این سوال می پردازیم.
مکمل های کلسیم بدون نسخه (OTC) به طور کلی در چهار شکل مختلف در دسترس هستند. رایج ترین آنها کربنات کلسیم و سیترات کلسیم است. دو مورد دیگر، لاکتات کلسیم و گلوکونات کلسیم، حاوی کلسیم کمتری در هر دوز هستند و یافتن آنها دشوارتر است.

تفاوت بین انواع مکمل کلسیم، حداقل از نظر ترکیب، دومین عنصر جفت شده با کلسیم برای تشکیل نمک کلسیم است. مقدار کلسیم جذب شده توسط بدن، که کلسیم عنصری نامیده می شود، می تواند از یک نمک کلسیمی به نمک دیگر متفاوت باشد. برخی از انواع، فراهمی زیستی بیشتری نسبت به بقیه دارند. یعنی نسبت دارویی که وارد جریان خون می شود بیشتر است. در حالی که برخی از آنها برای جذب به غذا نیاز دارند تا هضم و جذب بدن شوند.

نوع مکمل کلسیممقدار کلسیم عنصری موجود
کلسیم کربنات40 درصد
کلسیم سیترات21 درصد
کلسیم لاکتات13 درصد
کلسیم گلوکونات9 درصد
انواع کلسیم

انواع کلسیم و درصد کلسیم عنصری هرکدام

با این حال، داشتن کلسیم عنصری بیشتر به این معنی نیست که یک مکمل لزوما “بهتر” است. در نهایت، مقدار کلسیم قابل جذب در یک جلسه محدود است. با افزایش دریافت کلسیم، سرعت جذب کاهش می یابد زیرا مواد معدنی اضافی از بدن از طریق ادرار دفع می شود که بر دوز توصیه شده تأثیر می گذارد.

دانستن بیشتر در مورد تفاوت‌های بین مکمل‌های کلسیم می‌تواند به شما در انتخاب آگاهانه‌تر به عنوان مصرف‌کننده کمک کند.

انواع کلسیم : کلسیم کربنات

از انواع پرمصرف کلسیم، کربنات کلسیم، همچنین به عنوان کلسیت شناخته می شود. کربنات کلسیم به دلیل اینکه حاوی بالاترین مقدار کلسیم عنصری در هر دوز (حدود 40٪ وزن) است، به صرفه ترین است. در نتیجه، برای رفع نیازهای روزانه خود نیاز به مصرف قرص های کمتری در روز دارید.

کربنات کلسیم به طور کلی دو تا سه بار در روز برای درمان هیپوکلسمی (کمبود کلسیم) یا برای جلوگیری از کمبود کلسیم مصرف می شود. کربنات کلسیم باید همراه با وعده های غذایی مصرف شود زیرا باعث تحریک تولید اسیدهای معده مورد نیاز برای جذب مواد مغذی می شود. بعد از مصرف مکمل غذایی یک لیوان کامل آب بنوشید. از عوارض منفی، کربنات کلسیم ممکن است باعث یبوست و نفخ خفیف شود.

کربنات کلسیم همچنین در آنتی اسیدها برای تسکین سوزش سر دل، سوء هاضمه اسیدی و ناراحتی معده استفاده می شود.

قرص کلسیم سیترات یوروویتال 45عددی

۱۹۲,۰۰۲ تومان

قرص کلسیم سیترات یوروویتال حاوی کلسیم به صورت کلسیم سیترات می باشد برخلاف سایر املاح کلسیم، جهت جذب کلسیم سیترات نیازی به اسید معده نمی باشد بنابراین می‌توان این فرآورده را با معده خالی و قبل از غذا مصرف نمود.کلسیم منیزیم روی منگنز در حفظ سلامت استخوان ها موثر می باشند. به علاوه کلسیم ویتامین D3 و منیزیم در عملکرد طبیعی عضلات مس و منگنز در حفظ و ساخت بافت پیوندی موثر هستند.کلسیم سیترات یوروویتال تحت لیسانس کارخانهEuro OTC Pharma GmbH کشور آلمان در هگمتان داروی غرب در ایران تولید شده است و شرکت حکیمان طب کار دارنده پروانه ساخت…

فقط 2 عدد در انبار موجود است

کلسیم سیترات

سیترات کلسیم نمک کلسیم اسید سیتریک است. تقریباً به اندازه کربنات کلسیم جذب می شود، اما برای تجزیه آن نیازی به سطوح بالای اسید معده ندارد. به این ترتیب، ممکن است برای افرادی که اسیدیته معده پایینی دارند، مانند افراد مسن یا مبتلایان به گاستریت مزمن، بیماری التهابی روده (IBD) یا بیماری سلیاک، بین انواع کلسیم انتخاب بهتری باشد.

سیترات کلسیم را می توان با غذا یا با معده خالی مصرف کرد و برای افرادی که از داروهای کاهش اسید سوزش معده استفاده می کنند، گزینه بهتری است. از آنجایی که سیترات کلسیم حاوی تنها 21 درصد کلسیم است، ممکن است برای رفع نیازهای روزانه خود نیاز به دوز میلی گرم (میلی گرم) بالاتر در روز داشته باشید.

سیترات کلسیم نیز باید در دو تا سه دوز منقسم مصرف شود. یبوست بسیار کمتری نسبت به کربنات کلسیم دارد.

مالات کلسیم سیترات نمک کلسیم اسید سیتریک و اسید مالیک است. اگرچه در هر دوز کلسیم عنصری کمتری نسبت به کربنات کلسیم (26٪) ارائه می کند، راحت تر جذب می شود و فراهمی زیستی آن تا 42٪ است.

لاکتات کلسیم

لاکتات کلسیم با توجه به مقدار کمتر کلسیم عنصری در هر دوز (حدود 13 درصد وزنی) گزینه کمتر طرفداری است. به همین دلیل، شما نیاز به مصرف قرص های بیشتری در روز دارید، که آن را به گزینه ای کم طرفدارد (و به طور کلی پرهزینه تر) نسبت به کربنات کلسیم یا سیترات کلسیم تبدیل می کند.

از طرف دیگر، لاکتات کلسیم را می توان با معده خالی مصرف کرد. لاکتات کلسیم را می توان در برخی از آنتی اسیدهای بدون نسخه نیز یافت.

کلسیم گلوکونات

گلوکونات کلسیم به دلیل در دسترس بودن کم کلسیم عنصری (حدود 9 درصد وزنی) کمتر به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود.

کلسیم گلوکونات معمولاً برای فوریت‌های پزشکی تجویز می‌شود، جایی که به صورت داخل وریدی (در ورید) برای درمان هیپوکلسمی، هیپرکالمی (پتاسیم بالا) یا مصرف بیش از حد نمک اپسوم تجویز می‌شود. با این حال، موارد شدید هیپوکلسمی ممکن است بیشتر از گلوکونات کلسیم به کلرید کلسیم پاسخ دهند.

یبوست و ناراحتی معده از عوارض جانبی رایج گلوکونات کلسیم است.

سایر عوامل موثر بر جذب

عوامل دیگر می توانند جذب کلسیم را افزایش دهند یا آن را مختل کنند. اینها شامل سن (با جذب نوزادان تا شش برابر بیشتر از بزرگسالان) و مصرف غذاهای سرشار از اسید اگزالیک (از جمله اسفناج، سبزی‌ها، سیب‌زمینی شیرین، ریواس و لوبیا) است که مانع از جذب می‌شود.

منیزیم و ویتامین D نیز برای جذب کلسیم ضروری هستند. ویتامین D به روده ها در جذب کلسیم کمک می کند اما ابتدا باید توسط منیزیم فعال شود. انجام این کار جذب را 2 تا 4 برابر افزایش می دهد

با توجه به اینکه 42 درصد از آمریکایی ها کمبود ویتامین D دارند، امروزه بسیاری از مکمل های کلسیم با ویتامین D.6 غنی شده اند.

به طور کلی، کلسیم ممکن است تداخل دارویی و دارویی با سایر داروها داشته باشد. ایده خوبی است که یک تا دو ساعت از کلسیم سایر داروها فاصله بگیرید. کلسیم ممکن است اثربخشی سایر داروها را کاهش دهد.

دوز دارو
کلسیم در دوزهای 500 میلی گرم (میلی گرم) بهتر جذب می شود. در صورت نیاز به مقدار بیشتر، باید دوز روزانه را تقسیم کنید، یکی را صبح و دیگری را بعداً در روز مصرف کنید.

انتخاب بین انواع کلسیم

به طور کلی، کربنات کلسیم و سیترات کلسیم انتخاب های ارجح هستند زیرا کلسیم عنصری بالاتری را ارائه می دهند و نسبتاً کم هزینه هستند. این بدان معنا نیست که انواع دیگر را نمی توان استفاده کرد.

بر اساس یک بررسی در سال 2014 از مطالعات در BoneKEy Reports، تفاوت در میزان جذب کلسیم نسبتاً کم است و هنگام انتخاب مکمل مناسب “اهمیت عملی ندارد”.

مگر اینکه مکملی برای درمان هیپوکلسمی بالینی تجویز شود، انتخاب باید در نهایت بر اساس این باشد که کدام نوع برای شما قابل تحمل‌تر، راحت‌تر و مقرون به صرفه‌تر است. بیش از هر چیز دیگری، خوش طعم بودن و مقبولیت، پایبندی بیشتر به مکمل را در دراز مدت تضمین می کند.

خلاصه
مکمل های کلسیم برای پر کردن شکاف بین مقدار کلسیمی که از رژیم غذایی خود دریافت می کنید و نیاز روزانه مورد نیاز در روز مفید هستند.

اگر مطمئن نیستید که آیا به مکمل های کلسیم نیاز دارید یا خیر، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. (اگر رژیم غذایی سالم و متعادلی می خورید، ممکن است نخورید.) اگر فکر می کنید کمبود دارید، برای بررسی سطح بدن خود، آزمایش خون کلسیم بخواهید.

منبع

داروخانه شبانه روزی اینترنتی امید