آبله میمونی در ایران : آخرین وضعیت شیوع

آبله میمونی در ایران

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: ایران از نظر سازمان بهداشت جهانی جزو مناطق سطح هشدار «پایین» در ارتباط با آبله میمونی است.

آبله میمونی در ایران ، قضیه چقدر جدی است؟
دکتر شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران جزو مناطق سطح هشدار «پایین» سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با آبله میمونی است. اظهار کرد:  وزارت بهداشت به منظور مدیریت و پیشگیری از آبله میمونی، تمهیدات ویژه‌ای برای افرادی که از کشورهای آفریقایی به ویژه «جمهوری دموکراتیک کنگو» وارد ایران می‌شوند، در نظرگرفته است.

دکتر شهنام عرشی  با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با «آبله میمونی» اطلاعیه‌ای صادر کرده، گفت: اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی، سطوح مختلفی دارد. به نحوی که سطوح اضطرار «پایین»، «متوسط» و «بالا» درنظر گرفته‌است. بر اساس سطح‌بندی سازمان بهداشت جهانی، «جمهوری دموکراتیک کنگو» در قاره آفریقا جزو منطقه «سطح اضطرار بالا» است. در حال حاضر هیچ کشور دیگری در این سطح قرار ندارد.

وی با بیان اینکه انتقال محلی آبله میمونی در برخی کشورها گزارش نشده، افزود: ایران جزو کشورهایی است که انتقال محلی آبله میمونی در آن گزارش نشده است. در حال حاضر، کشور ما در مناطق سطح هشدار پایین قرار دارد. اگرچه جزو مناطق با سطح هشدار پایین هستیم اما مراقبت‌های مرزی را در کانون توجه قرار داده‌ایم. 

آبله میمونی: تمهیدات مرزی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت درباره مراقبت‌های مرزی به منظور کنترل و پیشگیری از آبله میمونی گفت: این احتمال وجود دارد برخی افراد غیرتبعه کشورمان که خواهان ورود به ایران هستند، دارای علائم بیماری آبله میمونی باشند. پس از شناسایی این افراد، آنها به کشور خود بازگردانده می‌شوند. همچنین افرادی که به برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، اسپانیا که جزو کشورهای پرخطر به حساب می‌آیند. و سابقه شیوع بالای این بیماری در آن کشورها وجود دارد، سفر کنند؛ احتیاط‌های اولیه درنظر گرفته‌می‌شود. اگر مسافران کشورهای اروپایی دارای علائم اولیه بودند باید به طور حتم به پزشک مراجعه‌کنند تا اقدامات لازم انجام شود.

عرشی درباره تمهیدات مدنظر برای مسافران کشورهای آفریقایی توضیح داد: وزارت بهداشت به منظور مدیریت و پیشگیری از آبله میمونی، تمهیدات ویژه‌ای برای افرادی که از کشورهای آفریقایی به ویژه «جمهوری دموکراتیک کنگو» وارد ایران می‌شوند، در نظر گرفته است. در حال حاضر، اقدامات در نظر گرفته شده به منظور پیشگیری از آبله میمونی در سطح متوسط قرار دارد.

آمادگی سیستم درمانی علیه آبله میمونی

وی با بیان اینکه سیستم درمانی کشور برای مواجهه با آبله میمونی آمادگی کامل را دارد، افزود: پرستاران و پزشکان از آمادگی کامل برخوردار هستند که نسبت به شناسایی و تشخیص بیماران در صورت لزوم اقدام کنند. حداقل ۱۲ آزمایشگاه قطب که زیرمجوعه‌های دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند برای انجام آزمایش‌های تشخیصی آبله میمونی آمادگی دارند.

مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت

داروخانه شبانه روزی اینترنتی امید